kontakt@trorodtand.dk

Tandblegning

Tandblegning

Vil man have bleget tænderne, findes der to muligheder. Klinikblegning og hjemmeblegning. Vi udfører begge typer behandling og har på klinikken i Trørød, mange års rigtig god erfaring med dette. Ved første besøg vurderer tandlægen eller tandplejeren om emaljen kan tåle behandlingen. Herfra kan man beslutte om man ønsker en klinikblegning eller hjemmeblegning. Der er fordele og ulemper ved begge behandlingstyper. Uanset hvilken løsning man vælger, så skal man i følge kosmetikloven have en konsultation minimum 48 timer, før blegningen udføres. Man skal ligeledes være fyldt 18 år.

Klinikblegning

Denne type blegning er den mest populære form for tandblegning, da den er overstået på ca 90 minutter. Der tages farveprøve samt fotos af tænderne, inden vi starter selve blegningen.  Under behandlingen påføres blegegel på tænderne. Ved hjælp af en blegelampe med en bestemt lysintensitet, øges hastigheden på den kemiske proces. Gelen skiftes flere gange undervejs, så der hele tiden er fuld effekt af behandlingen. Imens man får bleget tænderne, kan vi enten tænde for lidt baggrundsmusik og ellers er det en rigtig god idé, at tage høretelefoner og en god spilleliste/podcast med. Når vi er færdige med blegningen, tager vi igen en farveprøve og fotos for at dokumentere effekten af blegningen.

Hjemmeblegning

Der tages fotos samt farveprøve af tænderne. Tænderne skannes og der fremstilles derefter personlige formstøbte blegeskinner. Der går ca 1 uge før vi modtager de individuelle skinner, fra vores tandtekniker. Når vi udleverer blegeskinner og blegegel, instrueres patienten i at udføre hjemmeblegningen. For at opnå det bedste resultat, anbefaler vi at du bleger tænderne over en periode på 5-10 dage i 1-2 timer ad gangen. Hvis du er tilfreds med farven allerede efter f.eks 4 dage, er det ok at stoppe. Det er vigtigt at undgå farvestoffer fra føde- og drikkevarer, i perioden hvor man bleger.

Når blegningen er udført

Det er helt individuelt, hvor godt emaljen tager imod blegemidlet. Hos nogle bliver tænderne tydeligt lysere, og hos andre sker der ikke lige så meget, selvom behandlingerne er udført ens.

Vi kan ikke forudse resultatet af blegningen, men vi vil på forhånd vurdere, om tænderne er egnet til behandlingen.

Med tiden vil effekten af tandblegningen aftage, i takt med at man indtager farvestoffer og man kan i samråd med tandlægen eller tandplejeren, tage stilling til om man vil blege tænderne igen. Har man valgt hjemmeblegning, kan det være en fordel at gemme skinnerne, så man kun behøver at købe blegegel, næste gang man ønsker at blege tænderne.

Efter blegningen er udført, bør man ikke ryge samt indtage føde- og drikkevarer, som indeholder farvestoffer (fx. kaffe, te, rødvin, rødbeder, karry osv.) i ca 2 dage, da dette kan ødelægge resultatet, i og med at tænderne vil være ekstra modtagelige for farvestoffer.

Mulige komplikationer

-Har man mange fyldninger eller porcelæn på fortænderne, skal man vide at disse ikke kan bleges.  Der kan opstå farveforskelle mellem fyldningerne og den naturlige tandemalje og der skal derfor sommetider påregnes ekstra udgifter til at udskifte de fyldninger, hvor farveforskellen bliver for synlig.

-Tænderne kan blive kuldefølsomme efter blegningen. Dette varer typisk i et par dage, og kan lindres ved at benytte tandpasta, mod følsomme tandhalse.

-Nogle mennesker er født med små emaljefejl(dental fluorose) og disse kan træde tydeligere frem lige efter en blegning. Typisk ses det som små lyse pletter, som forsvinder med tiden.

-Blegemidlet kan ætse tandkødet og hvis man benytter hjemmeblegning, skal man fjerne skinnen hvis det begynder at svie, eller brænde i tandkødet. Efter nogle dage kan man forsøge at blege igen, vær opmærksom på ikke at overfylde skinnen.

-Når man får bleget tænderne, opløses det yderste lag af emaljen, dette betyder at man ikke bør blege tænderne for ofte

-Få mennesker tåler ikke blegemidlet og bør derfor ikke blege tænderne

envelopephone-handset