Når en tand mistes kan man erstatte den mistede tand med en bro, et implantat eller en delprotese.
Forudsætningerne for at man kan erstatte den manglende tand med en bro, er at der skal sidde mindst en god tand på hver side af den manglende tand. Disse tænder kaldes for bropiller, da de skal bære broen. Man foretrækker typisk tænder, som i forvejen har fyldninger, så det ikke gør det store, at de tilslibes. Bropillerne slibes på samme måde som hvis de skulle have en krone på dvs. i højden og bredden, så de ligner træstubbe. Når der er tale om en bro, er det vigtigt, at tænderne slibes med ens hældning, så broen kan passe over tænderne samtidig. Når tænderne har den rette facon og hældning, scanner man munden og sender dette digitalt til en tandtekniker, som fremstiller en bro. I mellemtiden kan man sætte små hætter på de slebne tænder, så de ikke er følsomme for kulde og varme. Når broen skal sættes fast kontrollerer man den i bredden og højden inden man fastgør den til tænderne med cement. Efter en time kan man tygge med broen.
Mulige komplikationer.
Hver gang man borer i en levende tand, er der risiko for at nerven kan tage skade. I nogle tilfælde kan det blive nødvendigt efterfølgende at rodbehandle tanden. Dette gøres ved at bore igennem tyggefladen på bropillen og ned til nerven i tanden(se afsnittet rodbehandling). Når rodbehandlingen er udført lukkes tyggefladen til igen med plast som binder til porcelænet.
Man kan godt få caries under en bro, så renhold omkring broen er fortsat nødvendig.
Broen kan knække eller falde af. Falder broen af skal man blot medbringe den og tandlægen kan som regel sætte den fast igen. Hvis broen knækker kan det blive nødvendigt at fremstille en ny bro.